Vrijwilligers gezocht

We zijn jaarlijks op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen meewerken aan de voorbereiding en uitvoering van het festival. Heb je interesse om vrijwilliger bij te dragen aan het festival? Mail dan naar info@cultuurfestivalstichtsevecht.nl Dan neemt iemand van het bestuur zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe kun je bijdragen als vrijwilliger?

Voor het festival:

Subsidie en Sponsoring
Het aanvragen van subsidie(s) en het werven van sponsoren is erg belangrijk om toegang tot het festival gratis te houden. Het festival wordt gefinancierd door sponsoring vanuit het MKB, en door gebruik te maken van cultuurfondsen. Heb je ervaring met het verkrijgen van sponsorgeld of met fondsenwerving?  Dan kunnen we je hulp goed gebruiken!

Advertenties werven
Lijkt het je leuk om hier iets mee te doen? Geef je dan snel op. Of weet je iemand die wil adverteren? Wij horen het graag!

Contact met de deelnemers
Alle organisaties die binnen onze gemeentegrenzen op het culturele vlak bezig zijn worden via een mail op de hoogte gesteld als de inschrijfperiode geopend is. Ben je een administratieve superheld? Kom dan het inschrijfbureau helpen met het verwerken van de gegevens van de deelnemers. Dit kan vaak gewoon thuis achter je eigen PC en kost niet veel tijd. 

DTP/design
We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om posters en flyers te ontwerpen en willen meewerken aan de huisstijl van het festival. 

Flyers verspreiden en Posters ophangen
Een paar weken voor aanvang van het festival moeten er flyers worden verspreid en posters worden opgehangen. Hierbij zijn alle helpende handen welkom! Heb je tijd om dit in je eigen omgeving en eigen tempo voor ons te doen, schroom dan niet om je aan te melden. In Breukelen, Maarssen-dorp, Maarssenbroek, Oud Zuilen, Vreeland, Nieuwer Ter Aa, Nigtevecht, Loenen, Loenersloot, Nieuwersluis, Kockengen, Tienhoven, Molenpolder, maar ook buiten onze kernen mag het Cultuurfestival Stichtse Vecht bekend worden, want iedereen is welkom. Meld je aan en doe een paar folders, vele handen maken licht werk! 

Tijdens het cultuurfestival:

Op-en afbouw podia tijdens het festival
Kom ons helpen bij de op- en afbouw van de verschillende podia op de festivaldagen. Ook hier geldt, vele handen maken licht werk. Het opbouwen van de podia is vaak zwaar werk dus met hoe meer we zijn, hoe sneller de klus geklaard is! Het afbouwen (niet breken) is meestal iets eenvoudiger, maar ook daarbij zijn vaak geen handen genoeg. 

Stage managers en roadies.
Om het festival te laten verlopen volgens het tijdschema dat iedere deelnemer heeft, zijn we op zoek naar een paar aardige en punctuele mensen, die verantwoordelijk zijn voor het op tijd wisselen van de deelnemers op zijn/haar podium. Ook zorgt hij/zij er samen met een roadie voor dat alle attributen (stoelen, tafels, microfoons etc.) gereed staan of verwijderd worden voor het volgende optreden. Als stage manager ben je verantwoordelijk voor jouw podium, je hebt contact met de artiesten en mist geen enkel optreden! Iets voor jou??? Laat het ons weten.

Techniek en Licht.
Tijdens het festival maken wij gebruik van gehuurde of geleende apparatuur. Uiteraard zijn wij daar zuinig op en willen wij mensen achter de knoppen die weten van de hoed en de rand. Die helpen bij het aansluiten van de instrumenten van de deelnemers en wat zoal nodig is om alles optimaal te laten draaien. Een soundcheck is helaas niet mogelijk op het festival dus improvisatie en flexibiliteit is een pré!

Creatieve handjes
Kale podia met vrolijke artiesten is het net niet! Dus ook onze podia moeten worden aangekleed zodat het geheel er nog feestelijker uitziet. Heb jij een creatieve geest en kun je met een beperkt budget een leuke aankleding van de podia organiseren en aanbrengen met een team vrijwilligers? Kom op met die ideeën, dan kunnen we samen kijken of het te realiseren is!

Opruimen na afloop van het festival
Na afloop van het festival moet de boel worden opgeruimd, podia moeten worden ontmanteld, materialen moeten naar de opslag of verhuurder, dranghekken op de afgesproken plaats gezet worden en het vuil moet worden afgevoerd want na het feest laten we het netjes achter voor de omwonenden. Dan zijn we het jaar erop weer van harte welkom! Hulp bij het opruimen van het festival is dus erg gewenst!

Heb je interesse? Neem dan contact op met het secretariaat, te bereiken via onderstaande contactgegevens of via het onderstaande contactformulier.

Secretariaat Cultuurfestival Stichtse Vecht
Langegracht 41
MAARSSEN

Contactformulier