The Rivals

Vier jonge gasten die classic hits spelen.

The Rivals, de band die zonder verder doel ontstond op het podium van het Niftarlake College tijdens de jaarlijkse Talentnight in 2013.

De broers Jeffrey en Kevin Sesink Clee samen met één van hun beste vrienden Jan Rademaker hadden geen idee dat het publiek die avond zo enthousiast zou worden door hun optreden. Dankzij dit ene optreden heeft de band tot op heden een kleine honderd optredens gegeven verdeeld over cafés, festivals, theaters en poppodia. Robin van Schaik die zich in de zomer van 2015 aansloot bij de groep bleek het laatste puzzelstukje te zijn.

Samen met hem deed The Rivals in het voorjaar van 2016 mee aan de grootste coverbandwedstrijd van de Benelux “The Clash of the Coverbands”. Na de voorronde en finale van Utrecht in de Peppel in Zeist overleefd te hebben speelde de band tijdens de halve finale van regio West-Nederland in de Vorstin in Hilversum. Afgelopen najaar hebben The Rivals een cafétour door midden Nederland gedaan en hebben er nu inmiddels zo’n 60 optredens opzitten in zalen, café’s en festivals.

Het grootste deel van het repertoire bestaat uit classic hits van bands als The Police, Golden Earring, The Beatles en Doe Maar. Ook speelt de band meer actuele tracks van bijvoorbeeld Arctic Monkeys, Muse en Douwe Bob. Op dit moment zijn The Rivals bezig met het maken van eigen materiaal waarvan ze enkele songs zullen verwerken in de komende sets.

Website: the-rivals.nl
Facebook: facebook.com/therivalsbandofficial