Tai Chi Academie

Miljoenen mensen beoefenen Tai Chi voor hun plezier, gezondheid en ontspanning. Tai Chi heeft zich gedurende de laatste honderd jaar ontwikkeld tot een gezondheidssport. Het bevat hele series oefeningen (“vormen”) voornamelijk met de blote hand maar ook met wapens zoals het zwaard, de lange stok en de speer. Tai Chi is gebaseerd op het idee om de kracht te absorberen en om te buigen. De bewegingen zijn daardoor zacht, vloeiend en circulair. De nadruk ligt op het ontwikkelen en gebruiken van je innerlijke krachten.

 

Medische studies hebben bewezen dat Tai Chi stress verlagend is, het lichaam flexibel maakt, spieren versterkt, longcapaciteit vergroot, en hartversterkend is. Daarnaast verbetert het de concentratie, balans, houding en immuniteit. Tai Chi kan beoefend worden door jong en oud. Het benadrukt de beheersing van het lichaam door meditatie in beweging.

 

Wu Fen-Shu is geboren in Taiwan en studeerde daar full-time traditionele Chinese martial arts (vechtkunsten) aan de prestigieuze Chinese Culture University. Zij was de eerste vrouw ooit die in haar studierichting is toegelaten en afgestudeerd.

 

Na jarenlang succesvol Tai Chi Chuan lessen verzorgt te hebben aan de Chinese school in Den Haag en bij groepen in Amstelveen en Utrecht opende Wu Fen-Shu begin 2005 haar eigen school in Maarssen waar zij Tai Chi Chuan Yang stijl lessen geeft. Hiernaast geeft zij Tai Chi cursussen die speciaal zijn aangepast aan senioren, verzorgt zij demonstraties en geeft workshops bij bedrijven.

 

www.taichiacademie.nl