Stichting Cultuurfestival Stichtse Vecht

Stichting Cultuurfestival Stichtse Vecht is in december 2012 opgericht. Het bestuur van de stichting en een groep enthousiaste vrijwilligers wil bewoners van Stichtse Vecht graag kennis laten maken met culturele verenigingen en (amateur)acts uit de gemeente. 

Deelnemen aan het festival is voor iedere (oud)-inwoner van de gemeente Stichtse Vecht mogelijk, mits hetgeen men aan het publiek wil tonen, cultureel is en geworteld is binnen onze gemeentegrenzen. Iedereen kan zijn kunsten vertonen, jong, oud, dik, dun, als gezelschap of in je eentje, hetzij op een podium of op een andere ludieke manier.

Uiteraard kan iedereen het festival gratis bezoeken!

 

De doelstelling van Stichting Cultuurfestival Stichtse Vecht bestaat uit drie delen:

  • Het op de kaart zetten van de culturele activiteiten die binnen de gemeente Stichtse Vecht plaatsvinden.
  • Een podium bieden aan de beoefenaren van de verschillende culturele activiteiten om zowel personen/verenigingen  als de activiteiten onder een breed publiek binnen de gemeente Stichtse Vecht onder de aandacht te brengen.
  • Door middel van workshops het publiek daadwerkelijk in aanraking te brengen met een of meer culturele activiteiten die binnen de gemeente Stichtse Vecht plaatsvinden om zo deelname daaraan te activeren.


Culturele activiteiten
omvatten:

  • De verschillende vormen van toneel; zowel in de zaal als op straat, levende standbeelden, als gezelschap of individueel, enz.
  • De verschillende vormen van zang/genres; koor, solo, opera/operette, populair, klassiek, enz.
  • De verschillende vormen/genres van muziekbeoefening; solo, band, orkest, modern, pop, klassiek, jazz, blues, enz.
  • De verschillende vormen van literatuur; proza schrijven, poëzie schrijven, voorlezen van proza of poëzie, enz.
  • De verschillende vormen van beeldende kunst; schilderen, beeldhouwen, lichtkunst, fotografie, enz.
  • De verschillende culturen binnen onze gemeente samenbrengen.


Het Cultuurfestival Stichtse Vecht werd in 2010 op verzoek van de gemeente Maarssen voor het eerst georganiseerd. Een enthousiaste werkgroep startte destijds met het opzetten van een 1e festival, met als doel het festival in de toekomst een vaste plek in onze samenleving te geven. Inmiddels is de gemeente Maarssen een kern geworden van de gemeente Stichtse Vecht en is het festival uitgegroeid tot een leuke en gezellige dag vol met culturele momenten.

 

 Kom als bezoeker of deelnemer naar het festival en laat je verrassen!